DEFINE COMPLICATED : ME YOU HUMAN.

February 1, 2013

NowPlaying


Because what hurt the most is to keep waiting, thinking bout unwanted things


And tell them I was happy, and my heart is broken

January 25, 2013

She's just a girl and she's on fire

Macam Najie cakap, Truth hurts, Reality bites. Lupa. Amaran, ini cerita macam macam orang. Jangan nak perasan aku cakap pasal kau.

Yes. You may say Im a tough, Im a stronghearted person. But who knows what actually inside? Do you really know, how it feels when you try so hard, yet you still cant achieve what you want. You cant get everything that you one. Shut the hell out, my english is sucks. I know. It must be because of too much sleep during english lessons. Whatever --'


I seriously need my friends now. Yes, right now, right here. Tolonglaaaah. 


Im sorry.


That I annoys you a lot. I asked too much. Tell me now what else should I do, cause I really am stucked. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh!


Im Tired. Tired of being too emotional. Tired to care too much. Tired of myself. Do you ever, feels that?


Faham tak faham tak? 


--Orang sakit gigi memang emosi ke? Gigi baru nak tumbuh ni, harap maklum--


Abaikan. Well, maybe sebab tengah cuti kan. Dahlaa tak boleh nak kerja. Mungkin kebosanan faktor utama untuk aku menggila semula. Entahlaa. Tak fahamlaaaaah. Tak faham diri sendiri boleh tak? Gila! Orang text aku malas nak reply. Bila aku text orang tak reply, aku pulak yang emosi. Dan dengar eh. Listen! Aku sesungguhnya malas nak jaga hati orang lagi. Nak merajuk terasa ego bagai sukati lah. Pernah ke kesah hati aku ni? Argh.


Oh, dan sesungguhnya, i should be happy on the 20th. But you, and you. Habis rosak susu sebelanga. Faham tak apa maksud menghargai dan dihargai? Kau buat aku rasa segala usaha itu sia sia. Dan aku cukup benci perasaan itu. Sebab seolah olah, aku menyalahkan takdir. Tapi kenapa? Kenapa setelah semua ini, setelah semua yang aku lakukan, macam ni kau balas balik? (Cehh ayat drama. Hahahah)


Back to track. Betul kata Shisha. Lagi aku tak buat, lagi mereka ambil kesempatan. Feeing insecure? Yes you should. Tapi, kesah ke dengan semua tu? I dont think so. You act as if there's nothing happeng. Cut this crap.


And oh you. Kesah apa kau kalau aku nak sayang orang ke, nak rindu ke, nak cakap thank you ke, nak ajak keluar ke nak camwhoring ke. Peduli ah. Tak payah nak emosi sangat ego tinggi. Pergi mati lagi bagus. Bajet


Im officially done trying. If you want me in your life, you know where to find me. Until then, continue treating me like I dont exist.

Aku tunggu jawapan itu sampai kau bersedia. Sebab aku dah cukup terseksa untuk simpan sendiri. Cukup lama. Kalau sampai hati nak buat aku gila lagi, silalah. Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. Aku rasa kan, aku ni dah gila lah. Aku rasa aku perlukan seorang kaunselor. Hahahahahaha.


Dan awak, kita rasa kita nak jumpa awak sangattt. Sebab kita rasa kaaan, bila jumpa awak je, hati yang dah gundah gulana ni, boleh mekar bak mawar merah. Hahahaha. Bilalah kan kita nak jalankan date kita tu.. ecehh.


Annoying pulak aku ni. Aishh. Tak fahamlahhh.


I know, this post is too harsh for everyone. This is not me. Maybe? I dont know. People judge. Sukatilah nak cakap apa. Emosi aku tengah tak stabil. Maka, inilah jadinya.


Dan, aku nak sangat tengok teater senapas tuuu. Pleaseeeeeelah somebody bring me out from this house. I need to meet new people to be normal again. I am so retarded.

January 23, 2013

A classic white, Yellow and Pink

ISA AND QURAISYA | ASA AND AMMAR








No one can ever replace them. ThankYou Allah for giving us this opportunity. Alhamdulillah everything went well haritu. The pelamin, walkway, photobooth, everything, was awesome! All made by @whatalovelywedding and team which is, my family. And oh yes, i really love my outfit. Yellow is soooo my feveret bro. Hmm, nothing much to say. oh, thank you untuk semua yang hadir dan menjayakan majlis. Thankyouu :)

January 4, 2013

Tengku Nor Izzah Tengku Mansor


#Throwback












Because I miss my friend here:)
To spend time with her again se-selalu macam last two years. Kan Izzah kann?

Hehehe :D



2011
  1. Tidur dekat common room sekerap mungkin dan weekends macam hari wajib. Choii
  2. Study dan stayup lewat malam dekat commonroom/studyroom
  3. Basuh baju saeng lepastu sanggup jemur dekat ampaian blok c yang kena keluar block bagai tu
  4. Buat semuaorang terkejut tgk ada orang tidur dkt common room
  5. Stay dekat kelas lamalama sampai petang buat homework
  6. Breakfast, lunch, dinner, sahur, qiam, terawih semua saeng.
  7. Sanggup turun dining hall walaupun dah lambat sebab kau nak tahu rasa ikan keli macam mana bila dining hall tibatiba masak ikankeli (dan sekarang semua gilakannya)
  8. Pergi extraclasses yang formmate buat waktu diagnostik saeng
  9. Hehehe. Sembang kencang mengenai orang yang kita sayang. *uhukuhuk*
  10. Dan menimbulkan pelbagai kontroversi kepada ramai pihak dengan keakraban kita. Hahahahah. Choii


2012
  1. Duduk saeng everytime kelas Add walaupun tak sama kelas
  2. Fly dorm
  3. BerayaHaji saeng
  4. Berkelas saeng (macam peliks bunyinya. Abaikan)
  5. Oh, dan twitter selepas spm. Ehh?!
  6. Dan, mencapai impian kita untuk menjadi Ketua Kelas bagi kelas masingmasing. Yeayyyyy!!

Dan lain lain yang cukup sekadar rahsia. HAHAHAHHAHAH

Yeah. Kita mungkin tak kenal lama. Tapi, bukan itu yang diukur ntuk persahabatan kan? ecehh. Tapi betul apa. Yang penting kenal isi hati, perangai, minat dan etc bukannya berapa lama kenal ye dakk?

Well Izzah. Kita dah tunaikan janji. Untuk buat post pasal awak hehehehe. Okaylahhh. Nanti cerita lagi uolls. Bye Izzah. Turun KL jangan tak habaq macam haritu ehh. Marah ni marah ni. Hahahahaha. TakeCare.

Love, Unaaaaa :)

December 25, 2012

Pusings


Bukan senang untuk diterima,
Dan bukan senang untuk menerima.
Semula.

Untuk itu, aku sedih.
Breathe in, breathe out.

As everyone knows, aku jenis yang tak ramai kawan lelaki. Atas reason aku sekolah perempuan dari kecil sampailah besar. Tapi, aku senang kamceng dengan diaorang atas reason yang aku pun tak pasti. Orang kata, mungkin sebab aku perangai macam lelaki kott. Gaya aku, cara aku cakap, tah. People judge kan? Dan atas sebab sebab itu, ramai antara mereka yang panggil aku Taiko, Gangster. Majoritinya menggelarkan aku sebegitu. Dan aku tak kesah. Tak pernah pun kesah. Sebab lagipun, PakYem pun label aku Gangster dulu. Choii.

Label je. Aku tak gangster okaay -..-

And, ada this one guy yang aku kenal. Baik. Boleh masuk laa dengan aku. And suddenly, tengahari tadi call aku ngamuk, marah, tanya aku borak apa dgn gfriend dia. Nasib masa tu azan. So, aku suruh dia hold dulu.

Okay, gfriend dia yang mengaku dkt aku bahawa dia adalah cousin ThatGuy text aku the night before. Borak apetah kitaorang. Budaktu mcm baik je. Gebang cakap dia rapat gila dgn ThatGuy sampai habis semua kawan ThatGuy dia kenal. Dia tahu everything pasal aku. Cuma tak pernah tgk muka je.

Yeah. ThatGirl was ThatGuy's gfriend.

Lepas tu gaduh habis aku pulak yang kena marah dgn ThatGuy. Nak putus kawan laa bagai. Whatta -.- Manalah aku tahu. #MangsaKeadaan

Hello. Ingat aku hadap ke boyfriend orang? Sorry sikit. Aku tahu lah jaga diri sendiri. Takdelah terdesak mana nak boyfriend orang. Lagipun, diaorang tu dah empat tahun couple pepandai ah jaga diri masing masing. Ni nak jealous jealous bagai. Sampai curi nombor aku dkt phone ThatGuy. Tadelah, aku bengang lah sebab budak perempuan tu text aku, aku gaduh pulak haa dgn kwn aku. Faham tak rasa apa?

Aku pun tak faham apa motif aku tulis dkt blog. Tapi takpelah, dahtulis pun kann. Haihh, aku bukan apa, aku matimati percaya ThatGirl was ThatGuy's cousin rapat (kununs) Sebab dia macam yakin gila dia cerita dkt aku mcm mcm. Siot ah kena tipu.

Tapi, nasib dah settle diaorang tu. Aku je haa dah putus kawan bagai lah apa lah. Haish. Takfaham aku. Tak suka betul jadi orang ketiga. Taknak pun jadi. Hello! Sorry sikit (.....')

Tahlah. Sukatilah. Salah tiga tiga pun sekarang ini. Yang penting diaorang dah baik. Tapi apa apa pun, aku minta maaf sangatlaaa sebab merosakkan rumah tangga orang. Ptuihh.

Dahlaa. Mengants, selamat malam duniaaaaa:)

December 20, 2012

JB009K147

Hello People :)
Now, I present to you, Bestfriend :)









Hai Tuan Afif :)

Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!! Hahahah. See dah cakap. I am so proud of you Afif. Afif boleh dapat straight. Afif boleh buat Mama Ayah KakLong Muhammad Ammar semua bangga. Buat Husna bangga pun. Tak siasia kan menangis siang malam, kena marah dengan cikgu, Bonda apa semua. Kelas pagi petang. Semuanya dah terbalas sekarang. And I did nothing. Setakat ajarkan Mathematics and bagi katakata semangat, semua orang pun boleh. Yang penting, Afif sendiri dan cikgucikgu punya usaha. No, bukan my baju kurung yang beri luck ke hape. And Im Sorry, mama tibatiba tak bagi Afif ajak Husna ambil result. Tapi, better celebrate it with your friends and family pun kan. And, Semua itu Afif punya usaha, and you deserve the As'. And lagipun, setakat banner separuh meter, tiada apa makna kalau tak belajar betul betul sebelum tu kan?

Haaa, sekarang dah boleh buktikan dekat semua orang Kelas tu tiada makna apa apa. Semua orang pun boleh berjaya kalau nak. And lepas ni, dah masuk 4F, belajar betul betul. Yeah, memang. Memang Afif tak dapat masuk 4T seperti yang dihasratkan dengan kuat itu. Tapi, takpe. Form 4 ni jauh beza dengan Lower form. Kena pandai pilih kawan, kena suka cikgu, tempat duduk dekat kelas, deskmate, dormmate, bedmate, semua tu main peranan penting. Wardens. Haa warden tu kena hati hati sikit. Choii. Maka, berhatihatilah ketika memandu :P

And, Thankyou for everything. TerimaKasih untuk tiga tahun yang cukup singkat. Singkat ke? Lama kott ._. Thankyou for all the tears, loves, care, meszs, everything. I may not be good for you. Tak baik pun. Tapi, I know, that both of us did our very best to make each other happy though you have to face through banyak benda kaan?

Sorrylah, Husna kan wanted. Remember? Hahaha. I was joking Silly. Tapyh tarik muka-.-

Hm,hm, what else to say? Oh, thankyou teman menonton haritu :) Thankyou for the texts, calls, and etcetra. The watch, ada masa Husna pulang balik eh. Oh, Thankyou for being my Bestfriend. And believe me, you're more then that :)










Congratulation Tuan Afif Nadhirah Tuan Azza Afif !
Goodluck for next year :D










Haaa. Cukup panjang tak? Hehe. Panjang lah bagai :/
Last but not least, takecare Bestfriend. ILoveYou.

December 19, 2012

Kerana Hari Ini Hari Bahagia Kita

#1


Dah tahu dah you yang mana satu! 
Hahahah. Yang mana yang mana?! 
Yang baju belang2..comel2. Hehe cunananannana 
Hahahahah. Okay ni kelakar. Yeah. Betulbetul :D 
Hahah okay da dpt dah! Hehe sorry lmbttt hehe 
Hahaha. Takpe. Asal dah tahuu. Hahaha. Sekarang rasa nak melonjak gembira. Hehs 
Haha ala jgnla smpai cmtu haha 
Wajib ah ek sai ted bro. Feveret kot. 
Elehleh2.. dan2 faveret. Haha :p 
Takcaya dahh :P hahaha 
Haha yela ok2 pecayeee :p 
Haaa tahu pun. Eh, jadi buat restage? 
InsyaAllah jadi, cuma tengah mencari masa yang sesuai. Hehehe...maybe next year kot.. 
Oh great! Tahu tak Tahu tak. Orang buat design Ramleefestasi. Takdelah design apa pun. Mcm tulis Ramleefestasi gitu.Haa. Nampak tak rupa peminat setia tuuu. Hahhaha 
Hahah yeke? Nak tengooookkkkk!! 
Hahahah. Kejapkejap. Tapi freehandlah Nama pun budak sekolah. Tak reti photoshop. 
Hahah xpe! Nk tgk gak! Hehe terima kasih tau.. :)


Petang tadi, Abang Ramleefestasi text kitaa. Tibatiba. Siapa je tak terkezuts dan excited?

*seperti yang tertera di atas*

Waktu malam after teater tu, dia text ckp orang panggil dia Chip. "Yang paling besar. Haha yg berlakon lemak bergetar tu... " Haha. Comel laaaah abang ni :P Tak rasa ke?

Yeah. I am so fanatic dengan teater ini. I know I know -.- Tapi, peduli apa orang nak cakap kaan. Kerana Ramleefestasi telah berjaya membawa saya ke arah dunia teater. Props mereka hanyalah kerusi, bag, and apetah lagi. Tapi tak banyak. Baju cuma shirt putih dan kain merah. Tapi they managed to act dengan bagusnyaa. Seriously. Teater ini adalah keluaran ProjekBB dan RevolutionStage dibawah projek #Bangkit. Ada 5 teater sebenarnya yang #Bangkit hasilkan. Cuma yang lain tak sempat aku tonton. Tepuk Amai Amai macam menarik :)

*sila google #Bangkit*

And, abang abang dan kakak kakak Ramleefestasi suka karya kita. Aaaaaaaaaaaaaaaaa! Terharu okay :')

*uploaded at Twitter and Instagram*

Oh, silalah tengok video mereka di Youtube yang kita dah upload sebelum ini. Kelakar kaaan. Gilaa comel masing masing. Seriously. Sedap gila suara Kirin tu. Macam gaya Awie. Tak rasa ke?





















Kerana Ramleefestasi Adalah Teater Pertama Saya.
12 Sketsa 4 PengarahBaru 1 Lagenda.
#Ramleefestasi


Ramleefestasi - I want a restage




Favourite.

December 18, 2012

Ramleefestasi ♥

Hello there world ! Hihi. Eksited wok :)

Alhamdulillah. Berbaloi okay pergi beratur nak masuk Stor Teater DBP untuk Ramleefestasi ni. It was truly, gempak. Full house sampai audience kena duduk atas lantai sampai masuk side stage. Gila. Haha. Diaorang plan nak buat restage. And kalau ada, I wanna goooo. Peduli.

#Ramleefestasi @Revolutionstage















Few pictures from Ramleefestasi :) Coms kaaan mereka. Dahlaa gua minat PRamlee. Memang macam, so fung okaaay !










Tengok tu tengok tu. Haaaa. Tak larat tak larat !! Hahahah. Yang gambar kanan tu kan, Beto pose macam tu sebab kita suruh dia buat pose sempoi sikit. So dia macam, sempoi sikit eh? Haa macam ni boleh?






AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !! 







Hahaha. Dah Husna dah. Sorrylah bro. Waa excited sangat. Yelahh, mimpi jadi kenyataan kaan. Hahaha. 

Kenyataan bagaai -.-






Oh ni. Ingat nak upload video Ramleefestasi tu. Tapi lembab naa. Malas dah. Sorry. Oh but here. From Youtube. Till then, Take care everyone.
Btw, Bestfriend, Thankyouuuuuuu :')